Sport en podotherapie


Heeft u last van blessures tijdens het sporten? U kunt hierbij denken aan overbelaste spieren, achillespeesklachten, enkelklachten, scheenbeenklachten of knieklachten.

Elke sport kent zijn eigen belasting en vraagt om een eigen onderzoek. Ook de ondergrond, het schoeisel en andere externe factoren kunnen een belangrijke rol spelen. Podotherapie Wout Buijs beschikt over kennis en ervaring over diverse sporten, het totale lichaam en sportblessures zodat de behandeling wordt afgestemd op de sporter.

Een voet maakt onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Hierbij beïnvloedt het ene gewricht het andere gewricht. Als de voet niet optimaal beweegt, worden de knie, heup en rug mogelijk ook verkeerd belast. In het onderzoek wordt gezocht naar de oorzaak van een beperking, blokkade of compensatie beweging van het lichaam. Bij deze aanpak streeft de podotherapeut ernaar om de beweging te verbeteren. Dit kan tevens preventief werken om blessures voor te blijven of prestaties te verbeteren.

Podotherapie Wout Buijs helpt u graag met het vinden van de oorzaak van uw sportblessure, om deze vervolgens op te lossen, te verminderen of indien mogelijk te voorkomen.

Jeugdopleiding Nac Breda

nac logo