Bikefitting

Fietspositie optimaliseren 

De bestseller van 2020 is de fiets, met dank aan de coronacrisis. Fietsen is dan wel typisch Nederlands en populair, maar de coronacrisis heeft de fiets wereldwijd in de spotlights gezet.

Fiets jij al enige tijd met kleine ongemakken zoals knieklachten, branderige voeten, tintelende/dode tenen gevoel en spieroverbelastingen? Wil jij je houding verbeteren, stabieler in het zadel zitten en/of je trap efficiëntie verbeteren? Of wil je gewoon simpelweg comfortabeler fietsen zonder zorgen?

Met behulp van een videoanalyse optimaliseer ik uw fietspositie en traptechniek. Waar mogelijk pas ik de nodige hoeken aan om je krachtoverbrenging efficiënter te maken. Tot slot wordt er een uitgebreide houding-, en bewegingscheck gedaan, beoordeel ik de voet-, enkel- en kniestand en zorg ik voor een perfecte afstelling van de schoenplaatjes. Het correct plaatsen van de schoenplaten op basis van je voet- en onderbeenstructuur is een zeer nauwkeurige aanmeting. De juiste positie is niet alleen van belang om de kracht van je benen zo efficient mogelijk over te brengen op je pedaalas. Verder beïnvloedt de positie van de schoenplaten de pedaalslag van de fietser.


Zonder zorgen fietsen, mogelijk kan ik je verder helpen. 

Jeugdopleiding Nac Breda

nac logo