Podotherapie

nordic walking

Behandeling
Een podotherapeut heeft de beschikking over een breed scala aan behandelmogelijkheden om allerlei soorten klachten te kunnen behandelen. Een bezoek aan de podotherapeut begint met een gesprek waarin duidelijk wordt welke klachten u heeft. Aan de hand van dit gesprek zal de podotherapeut een onderzoek doen naar het verloop en de oorzaak van uw klachten.

Eerste afspraak
De eerste afspraak bestaat uit een onderzoek van ongeveer een half uur. Tijdens dit onderzoek wordt naar de klachten gevraagd.

Daarna start het voetonderzoek waarbij gekeken wordt naar uw houding, de beweeglijkheid van uw voeten en het looppatroon. Indien nodig worden er voetafdrukken gemaakt om de afwijkingen in de voetstand en drukken te meten door de nieuwste drukmeetapparatuur. Er wordt ook naar uw schoenen gekeken, neem daarom ook een extra paar mee bij uw eerste bezoek.

Na dit onderzoek wordt met u besproken wat onze bevindingen zijn en bespreken we de behandelmogelijkheden.

Directe toegankelijkheid podotherapie
Vanaf 1 oktober 2011 is de podotherapie direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak kan maken.

Wat neemt u mee?

  • Uw legitimatiebewijs
  • Een eventuele verwijzing van uw huisarts of specialist
  • Schoenen waar u veel op loopt of klachten door krijgt (denk ook aan sport en werkschoenen)
  • Sportkleding 

Afspraak verplaatsen of annuleren:

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren verzetten of annuleren. De gemaakte afspraak wordt dan niet in rekening gebracht en u stelt ons in staat om in uw plaats een andere patiĆ«nt te behandelen.

Jeugdopleiding Nac Breda

nac logo