(Sport)compressiekousen van Herzog Medical

Herzog (sport)compressiekousen

Sneller herstel van spierpijn  
Zal je net zien. Heb je lekker fanatiek gesport en dan kan je er de volgende dag van ‘nagenieten’ met een flink portie spierpijn. Misschien heb je je wel een laten meeslepen door je eigen enthousiasme of door de flow van de wedstrijd, toen was het leuk, maar nu is het toch wel pijnlijk en vervelend.

Wanneer krijg je spierpijn?
Je krijgt spierpijn als je meer hebt gedaan dan je spieren gewend zijn. Dit kan gebeuren met sporten, maar natuurlijk ook met een verhuizing of andere bewegingen die je niet regelmatig doet. Meestal ontstaat spierpijn ná de training of wedstrijd, maar je kan er ook al tijdens het sporten last van krijgen. Dan spreken we over ‘acute spierpijn’.

Wat te doen bij spierpijn?            
In feite kun je spierpijn zien als de lichtste vorm van een blessure. Het is nog geen blessure, maar er is al wel sprake van overbelasting van je lichaam. Het is belangrijk om goed te drinken, een beetje te bewegen (dat is beter dan helemaal niks doen) en met de compressiekousen van Herzog Medical kun je de spierpijn een volgende keer tot zekere hoogte voorkomen. Als je al spierpijn hebt zullen de kousen je helpen om de afvalstoffen sneller af te voeren.                                                                               

Wanneer Herzog Compressie kousen dragen?                               
Vrijwel elke sporter ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met bovengenoemde kuitklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel bij een blessure, na inspanning of afname van oedeem (vochtophoping) in de benen.

Met de Sportcompressiekousen van Herzog Medical sport je fijner en loop je soepeler. De kousen bevorderen het herstel na inspanning en verkleinen de kans op blessures.
Kuitklachten kunnen je plezier in het sporten flink hinderen. De kuit wordt gevormd door een groep spieren die aan de achterzijde van het onderbeen liggen. Je gebruikt ze bijvoorbeeld bij het afzetten of landen op de voet. Een bekende kuitklacht is de ‘zweepslag’. Hierbij scheurt er plotseling een gedeelte van de kuitspier in. Minder schuldig, maar ook heel vervelend is kramp in de kuit.

Voor meer informatie, kom ik graag met u in contact.