Colsensation 2019

col fiets

Colsensation 2019: Het is niet de berg die we overwinnen, maar ons zelf.

Vrijdag 13 september was het dan zover. Met een groep van 20 (ex)kanker patienten en 5 begeleiders hebben we de Mont Ventoux overwonnen. Dit hebben we gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen en een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en een ieders toekomst. Voor velen was het 5 maanden terug een onbereikbaar doel maar iedereen heeft zichzelf overtroffen. Ondanks de hitte heeft iedereen de top behaald. Het was overweldigend om de ontlading te zien, de kracht en de euforie bij aankomst boven. 

Is de berg dan de overwinning? De kracht en samensmelting zat hem in de het traject daarvoor. De berg was de kers op de taart. Al deze kanjers hebben zichzelf overwonnen. Iedereen kan kracht halen uit het feit dat er veel meer mogelijk is dan ze zelf denken en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Ik eindig met een bericht van een patiënt die haar ervaring deelt:

Wat zal ik jullie missen! alle trainingen, bijeenkomsten, gesprekken, verhalen en luisterende oren. Het mee-leven van ieder met elkaar, het pushen om het vol te houden! De saamhorigheid voor elkaar. De steun van ieder die ons, op welke manier dan ook begeleiden. Ook het hele team van de Colsensation, ieder die daaraan meedeed. Ondanks dat ik dacht dat dat niet meer mogelijk zou zijn heeft het mij toch weer perspectieven gegeven voor de rest van mijn leven. Ik ga deze geweldige ervaring nooit meer vergeten.